Kako naručiti simultano prevođenje?

ŠTO MORAM ZNATI KADA NARUČUJEM SIMULTANO PREVOĐENJE?

Osim brzih, kvalitetnih i pouzdanih prevoditeljskih usluga, u prevoditeljskoj agenciji Alkemist naši naručitelji mogu angažirati prevoditelje i unajmiti našu visokokvalitetnu opremu za simultano prevođenje. Kako bi dobili najbolju uslugu za svoj novac, a izbjegli stavljanje vašeg izvršnog direktora ili glavnog govornika na događaju u neugodan položaj, ekipa u Alkemistu vam nudi nekoliko savjeta kako uspješno naručiti simultano prevođenje:

 

  • Raspitajte se tko je ponuđač prevoditeljskih usluga i koji je postupak angažiranja prevoditelja. Posjeduju li za takvu uslugu dovoljno stručnog znanja ili odabir prevoditelja prepuštaju nekom drugom?
  • Ponuđača pitajte za iskustvo u nuđenju prevoditeljskih usluga na velikim događajima.
  • Tko su prevoditelji? Zamolite ih da vam pošalju svoje reference, životopise, informacije u kojoj struci djeluju i koje jezične kombinacije znaju.
  • Provjerite stoje li vam prevoditelji ili voditelj ekipe prevoditelja na raspolaganju prije i tijekom događaja. Mogu li prevoditelji stupiti u kontakt s vama u slučaju specifičnih pitanja?

I ne zaboravite. Na dan događaja vaši će govornici zvučati onoliko dobro i uvjerljivo koliko su dobri prevoditelji u kabinama.