Alkemist voli znanost

„Znanstveni piknik“, projekt popularizacije znanosti i umjetnosti, jednodnevno je događanje na otvorenom čiji je glavni cilj promovirati znanost u najširem smislu, ali i zainteresirati mlade ljude da odaberu znanost kao svoj životni poziv.

Događanje je osmišljeno kao opušteno druženje sa znanošću pa je stoga i odabran format “piknika” – on najbolje predstavlja upravo ono što se želi poručiti: ZNANOST JE ZABAVNA!

Program Znanstvenog piknika sastoji se od niza predavanja, prezentacija, radionica, znanstvenih show programa, kazališnih predstava i sličnih interaktivno-edukativnih i umjetničkih formata koje provode brojne udruge, studentske sekcije, institucije te pojedinci, zaljubljeni u znanost i umjetnost iz Hrvatske i inozemstva.

Alkemistovi prevoditeljibili su zaduženi za izuzetno zanimljivo predavanje DRAWDIO (Doslovno nacrtaj glazbu). Predavanje i demonstraciju održala je Dr. Brindha Muniappan, iz MIT Museuma, Massachusetts (SAD). Na pozornici je konsekutivno prevodio naš Davor Hećimović. Ovo predavanje omogućilo je Veleposlanstvo SAD-a, a Alkemist je poklonio prijevod.

Sretni smo što je Alkemist doprinio popularizaciji znanosti i što su se mali i veliki posjetitelji, zahvaljujući odličnom prijevodu, izvrsno zabavili doslovno crtajući zvukove.