Anton Krašovec Anton Krašovec,
utemeljitelj Alkemista

"Cilj Zaklade Alkemist je s najmanjim administrativnim troškovima pomoći što većem broju djece, ljudima u teškoj situaciji ili drugima kojima je pomoć potrebna, kako doma tako i širom svijeta.

U ovom trenutku Zaklada Alkemist financira se samostalno, vlastitim sredstvima. Trenutno smo inspirirani manjim dobrotvornim akcijama, međutim naše djelovanje uskoro će se proširiti i preko granica. Pratite i bodrite nas jer prije ili kasnije prionut ćemo na velike projekte kao što su gradnja bolnica, domova, učionica... Tada će nam biti potrebna vaše pomoć, međutim tek kada zaslužimo vaše povjerenje.

Niže su navedene neke od akcija putem kojih smo već pružili pomoć."

Zaklada Alkemist

Na svijetu danas živi 7 milijardi ljudi, a broj iz dana u dan naglo raste. Živimo u vremenima u kojima gotovo više ne osjećamo granice, putujemo brže i udobnije nego ikada prije, upoznajemo različite ljude i kulture, susrećemo nova lica. Udobnost življenja često nas udaljava od problema svakodnevice, teškog gospodarskog stanja u kojem je i Hrvatska te ljudi koji žive u oskudici.

Uvjereni smo da osjećaj pomaganja čovjeku daje najveće zadovoljstvo koje nadilazi materijalna dobra. Istinski možemo uživati u životu i uspjehu tek tada kada dajemo, zato u prevoditeljskoj agenciji Alkemist smatramo da čovjek uvijek može dati više.

U tu smo svrhu utemeljili Zakladu Alkemist te krenuli od sebe. Zaklada se financira iz vlastitih sredstava i uspješno završenih projekata što znači da ste i vi dio nje. Preko Zaklade želimo priskočiti u pomoć potrebitima, podržati nadarene pojedince te im pomoći u ostvarenju njihovog životnog cilja.

Dosad smo sudjelovali u nekoliko projekata, ali to ne znači da Zaklada Alkemist prestaje s djelovanjem. Želimo dokazati da unatoč financijskom i vremenskom ograničenju možemo pomoći ljudima. Da za njihovo zadovoljstvo ne treba puno. Pred nama stoji još puno izazova, zanimljivih priča, pojedinaca i novih poglavlja koje želimo doživjeti s vama.

 

2012. godina

Svatopluk Božak na RAAM-u, 13. lipnja 2012.

Svojom nas je pričom iznenadio češki ultramaratonski biciklist Svatopluk Božak. Inženjer strojarstva je teško djetinjstvo puno odricanja zamijenio za sportsko usavršavanje te ove godine ispunio svoj životni san. Prošao je najteži kondicijski biciklistički test, Race Across America (RAAM). Nakon 10 dana neumornog bicikliranja na cilj je stigao šesti, na što smo u prevoditeljskoj agenciji Alkemist vrlo ponosni. Prevoditeljska agencija Alkemist Svatoplukov je pothvat financijski podržala.

Naših prvih 1095 koraka, 8. lipnja 2012.

Trudimo se pomoći iznimnim pojedincima kojima ne treba puno za ispunjenje njihovih snova. Godine 2012. našu je pažnju privukla Katarina Tomšič, koja je svojim životnim iskustvom posvojenog djeteta obogatila spomenar za posvojenu djecu, Naših 1095 koraka. Time je udomiteljima i djeci omogućila da ubuduće lakše pronađu odgovore na brojna pitanja s kojima će se sretati na životnom putu. Prevoditeljska agencija Alkemist rado se pridružila projektu te pomogla pri pripremi prijevoda i financiranju.

    

2011. godina

Trkaći motor Klemena Porente

Prevoditeljska agencija Alkemist podržala je vrhunskog slovenskog motokrosista Klemena Porentu koji je zbog pomanjkanja sredstava zamalo prekinuo sportsku karijeru. Godine 2011. financijski smo sudjelovali u kupnji trkaćeg motora te mu pomogli na putu do ostvarenja snova.

   

2010. godina

S Ružmarinkama na dobrotvornom koncertu „Budi kum djetetu”, 7. ožujka 2010.
Pridružili smo se dobrotvornom koncertu povodom 15. obljetnice djelovanja Ružmarinki koji se odvio 7. ožujka u Festivalnoj dvorani. Prikupljena sredstva bila su namijenjena djeci Doma za mlade Malči Beličeve, a događaj je podržala i prevoditeljska agencija Alkemist.

2009. godina

Alkemist za djecu iz Ostržka, 24. prosinca 2009.

Jednog ranog jutra u prosincu posjetili smo djecu u vrtiću Ostržek u Novom Mestu te im poklonili 53 slikovnice i didaktičke igračke pomoću kojih će otkrivati čarobni svijet bajki i svaki dan naučiti nešto novo.

Sredstva za darivanje poklonili djeci iz doma Malči Beličeve, 16. prosinca 2009.

Prevoditeljska agencija Alkemist 50 štićenika Doma za mlade Malči Beličeve odvela je na zabavu u vodeni park Atlantis gdje smo se družili uz pjesmu, smijeh i odličnu tortu.

Alkemist je podržao dječji Ex tempore, 14. svibnja 2009.

Ekipi prevoditeljske agencije Alkemist posebno je ostao u sjećanju svjetski dan muzeja. Podržali smo dječji Ex tempore na kojem su djeca triju škola Dobrepolje, Grosuplje i Ivančna Gorica na livadi ispred osnovne škole stvarali čudesne kipove od vrbe. U vrućim će im danima biti zaklon i ugodno mjesto za odmor.

2008. godina

Stroj za pranje rublja u Železnikima

Zaklada Alkemist započela je s radom u Železnikima gdje smo uz pomoć našeg partnera BSH Kućanski aparati poklonili strojeve za pranje rublja pet obitelji koje je pogodila prirodna katastrofa.

Prevajalska agencija Alkemist s Fundacijo Alkemist v Železnikih. Fundacija Alkemist podarila pralne stroje. Prevajalska agencija Alkemist s Fundacijo Alkemist v Železnikih. Fundacija Alkemist v Železnikih.