,

Prevođenje

U današnjem globalnom svijetu prevođenje je neizbježan stručni element. Povezuje ljude iz različitih kultura i jezičnih sredina koji u procesu sporazumijevanja, kao temeljnom čimbeniku ljudskog razvoja, žele razmjenjivati različita znanja, informacije i poglede na svijet.

Prevoditeljska agencija Alkemist nudi brze i pouzdane prevoditeljske usluge na 110 svjetskih jezika. Odličnost, stručnost, odaziv i društvena odgovornost odlike su koje vam svakodnevno prenosimo preko naše mreže od 577 prevoditelja i tako vašim porukama otvaramo vrata u svijet.

Naši uredi u Ljubljani, Zagrebu i Beogradu posebno su specijalizirani za prevođenje jezika s područja Balkana, iako naša djelatnost seže šire, jer mnoge tekstove svakodnevno prevodimo i na druge jezike. Jamčimo vam najkvalitetnije prijevode s engleskog, francuskog, njemačkog, španjolskog, talijanskog i drugih svjetskih jezika jer uvijek surađujemo s najboljim prevoditeljima iz raznih dijelova svijeta koji posjeduju posebne vještine i znanja potrebne za vaše područje prevođenja.

Naša djelatnost obuhvaća:

Prevoditeljska agencija Alkemist želi vam se približiti i odgovoriti na sve vaše želje i potrebe i na taj način biti uz vas u cijelom procesu prevođenja kao i nakon njega. Dugogodišnja iskustva i bliska suradnja s našim naručiteljima omogućili su nam da se uvijek znamo uhvatiti u koštac s najzahtjevnijim prevoditeljskim izazovima i nastupiti kao pouzdani partner u procesu globalnog povezivanja.

Mjesečno odradimo preko 500 prevoditeljskih projekata, a najčešće prevodimo sljedeća područja:

 • medicina,
 • farmacija,
 • pravo,
 • tehnologija,
 • informacijska tehnologija,
 • prodaja/marketing,
 • financije,
 • zabavna industrija
 • strojarstvo,
 • uputstva za upotrebu,
 • sport,
 • automobilska industrija,
 • obrazovanje,
 • turizam,
 • kuharstvo,
 • novinarstvo,
 • beletristika,
 • programska oprema.

 

Odlikuje nas:

 • Profesionalni pristup

Karakteristika Alkemista je da u prevoditeljske projekte uključujemo prevoditelje iz cijeloga svijeta, jer tako prijevode prilagođavamo svrsi kao i sredini u kojoj će se koristiti. Pomoću mreže od 577 stručnih prevoditelja i tumača bez obzira na zahtjevnost projekta uvijek vam osiguravamo odgovarajućeg prevoditelja koji dolazi iz željene sredine i najbolje poznaje njezine kulturne i jezične zakonitosti. Po potrebi, s vama pripremamo rječnike s odgovarajućom terminologijom kojima kod dugoročne suradnje sprečavamo pogrešno izražavanje i značajno ubrzavamo proces prevođenja. Pri tome poštujemo etične i profesionalne kodekse te se obvezujemo na tajnost podataka.

 • Jamčenje kvalitete

Prevoditeljska agencija Alkemist posebnu pažnju posvećuje kvaliteti prijevoda. Prije predaje prijevod prolazi trostruku kontrolu, što znači da ga osim prevoditelja koji je zadužen za prevođenje i korekturu, pregledaju i lektor kojem je jezik prijevoda materinji te voditelj projekata koji je po struci jezikoslovac.

Na zahtjevnijim prevoditeljskim projektima surađujemo sa stručnjacima iz različitih sektora, od logističkih, financijskih do informacijskih i gospodarskih, čime garantiramo odgovarajuću terminologiju i isključujemo eventualne nejasnoće te pogreške u prijevodu. Također se brinemo za usklađenost originalnih i prevedenih tekstova, jer vas u vašem poslu želimo rasteretiti te vam izradom visokokvalitetnih prijevoda omogućiti najbolje uvjete za ulazak na domaća i strana tržišta.

 • Cjelovita prevoditeljska usluga

Prevoditeljska agencija Alkemist vam s vrhunskom ekipom prevoditelja jamči cjelovitu prevoditeljsku uslugu na 110 svjetskih jezika. Višegodišnje iskustvo na području prevođenja različitih stručnih, beletrističkih, marketinških i sudskih tekstova, dizajniranja dokumenata i konferencijskog prevođenja olakšavaju nam ispunjenje vaših želja i potreba, savjetovanje i ponudu najprimjerenijih usluga. Surađujemo s vama kroz cijeli prevoditeljski proces, npr. tijekom prijave na međunarodni natječaj, ulaska na strana tržišta, pripreme revizijskih izvješća ili organizaciji međunarodnih konferencija.

Prevedene tekstove za vas po potrebi primjereno dizajniramo i pripremimo za tisak. Vizualnu stranu vašeg teksta možemo ujednačiti s izvornim tekstom ili postaviti u posve nov grafički kontekst. Tijekom desetogodišnje prisutnosti na međunarodnom tržištu stvorili smo brojna partnerstva koja se temelje na povjerenju u našu prevoditeljsku stručnost, kvalitetu odaziva i pouzdanost. Komentare naših zadovoljnih naručitelja možete provjeriti ovdje.

 • Izvrsno vođenje prevoditeljskih projekata

Svjesni smo da je osim jamčenja kvalitetnih prijevoda iznimno važno vrijeme u kojem će prijevod biti dostavljen. Odabrani inovativni pristup za vođenje projekata omogućuje nam da se kao prevoditeljska agencija brzo odazovemo na vaš upit kojeg možete poslati na besplatan telefonski broj 0800 205 206, e-mail: info@alkemist.hr ili besplatni internetski, informativni izračun. Želimo s vama uspostaviti odnos koji se temelji na povjerenju te vam ponuditi najkvalitetnije usluge u trenutku kad ih trebate. Zato se u slučaju hitnosti možete obratiti našim voditeljima projekata izvan radnog vremena koji će se pobrinuti da dobijete prijevod u dogovorenom roku.

 • Korištenje kvalitetnih prevoditeljskih alata

Ljudi u informacijskom dobu proizvode sve više sadržaja. Svakodnevno dolazimo u kontakt s ljudima iz različitih dijelova svijeta i s njima razmjenjujemo mišljenja, a uspješno međusobno sporazumijevanje najčešće postižemo savladavanjem jezičnih barijera.

U Alkemistu smo se na munjeviti komunikacijski trend pripremili uvođenjem odgovarajućih prevoditeljskih alata koji pomoću kreiranja terminoloških baza omogućuju brzu i pouzdanu izvedbu prijevoda. Tijekom naše partnerske suradnje, vaše prijevode brižljivo arhiviramo i analiziramo te u slučaju ponavljanja određenog sadržaja, ne prevodimo ponovo. Time ne samo da ubrzavamo prevoditeljski proces, već i smanjujemo vaše troškove prevođenja, jer vam već prevedene sadržaje ne naplaćujemo.

 • Jamčenje privatnosti

Prevoditeljska agencija Alkemist se obvezuje na tajnost podataka i jamčenje diskrecije. U slučaju prevođenja tajnih sadržaja i dokumenata uzimamo u obzir sve propise, dogovore i zahtjeve koji se pojavljuju pri jamčenju prevoditeljskih usluga.

Za savjete, narudžbe i eventualna pitanja obratite se Alkemistovim voditeljima projekata na besplatnom telefonskom broju 0800 205 206 ili nam pišite na e-mail: info@alkemist.hr