Kompas, d. d. Kompas, d. d.,

"/.../ Profesionalno izvedene storitve v preteklem obdobju. Simultani prevajalci, s katerimi smo sodelovali ob večjih dogodkih, so se izkazali kot popolni profesionalci."

Cjenik usmenog prevođenja

Usmeno prevođenje je kompleksan proces, pa cijena ovisi o brojnim čimbenicima. Prije svega cijena ovisi o tome radi li se o simultanom ili konsekutivnom prevođenju, a ovisi i o broju jezičnih kombinacija.

Za simultano prevođenje potrebna je oprema i dva prevoditelja, iako se radi o samo jednoj jezičnoj kombinaciji. Za konsekutivno prevođenje obično je dovoljan jedan prevoditelj, a opremu ne trebate, jer se prevodi „uživo”.

Na raspolaganju vam je informativni cjenik, koji vam služi kao orijentacijski okvir. Za preciznu ponudu s cijenama nazovite voditeljicu ureda Mirnu Barišić na besplatni telefonski broj 0800 205 206 ili nam pišite na info@alkemist.hr i pripremit ćemo vam neobvezujuću ponudu s posebnim popustima.

Cjenik simultanog i konsekutivnog prevođenja:

1 sat prevođenja hrvatski-strani jezik

602,00 HRK

 
1 sat prevođenja strani-strani jezik <p761,31 HRK
 
“Brzo prevođenje” * (1 sat 1 prevoditelj) plus 25% HRK
 
“Mini tumačenje” ** (1 sat 1 prevoditelj) plus 50% HRK

 

NAJAM OPREME ZA SIMULTANO PREVOĐENJE

Cijena za najam opreme za simultano prevođenje ovisi o vrsti događaja te o:

  • broju slušatelja kojima su potrebne slušalice;
  • broju jezičnih kombinacija (za svaku jezičnu kombinaciju potrebna je kabina u kojoj su obično dva tumača koji se izmjenjuju svakih 15 do 20 minuta);
  • veličini dvorane koju je potrebno opremiti s ozvučenjem;
  • broju govornika za koje su potrebni mikrofoni ili diskusijske jedinice;
  • duljini trajanja događaja (koliko sati traje prevođenje i koliko je sati čekanja);
  • broju tehničkog osoblja, koji ovisi o broju jezičnih kombinacija (za više od dvije jezične kombinacije potrebna su dva tehničara).

Mogućnost: hostesa za dijeljenje slušalica.

Kod narudžbe prevođenja i opreme nudimo vam uslugu prema načelu „ ključ u ruke“, pa možete sve brige prepustiti nama. Na svakom događaju prisutno je i naše tehničko osoblje koje će se pobrinuti za uspješan tijek svih aktivnosti.

Za sve dodatne informacije, izračun cijene, najam i savjetovanje kod izbora opreme obratite se voditeljici ureda Mirni Barišić na besplatni telefonski broj 0800 205 206 ili na info@alkemist.hrinfo@alkemist.hr.

* Prilikom zaprimanja narudžbe u roku kraćem od 48 sati od početka prevođenja.
** Vrijedi za prevođenje koje je kraće od 2 sata.